Trei lucruri pe care le-am aflat de la Andreea Retinschi

Când am început să cochetez cu fotografia, eram tare activă pe Deviantart, un fel de Instagram al anilor 2000. Adică o comunitate de artiști, mai mult sau mai puțin talentați care postau fotografii pentru portofoliul personal. Iar mie îmi plăcea atât de tare să le urmăresc fotografiile și să-mi fac colecție de imagini favorite.

Contul are deja șapte ani, iar dA nu mai este ce a fost, pentru că majoritatea s-au mutat pe Facebook/ 500px/ Behance. Mă gândeam la un moment dat să încerc să updatez portofoliul, dar nu știu dacă merită. Anyways, am crescut cu fotografiile lui Emily Soto, Lara Jade și Julia Trotti, care erau cea mai mare sursă de inspirație pentru mine.

Dintre fotografii români de pe site, Andreea Retinschi era preferata mea. Nu știu dacă era de vină părul roșu (acum e roz) sau fotografiile magice, cert este că fiecare fotografie mă lăsa cu gura căscată. Dacă cea mai mare dorință de atunci era să am o fotografie făcută de ea (încă mai sper!!), acum mi-aș dori să ajung la nivelul ei de foto.

Am participat zilele acestea la Zilele Canon, unde Andreea a avut o prezentare foarte, foarte simpatică. Am mai avut șansa să particip la un workshop de-al ei, dar tot eram curioasă să mai aflu mici trucuri legate de fotografie, retușare & co. Am selectat cele mai useful things pe care ni le-a spus!

1. Fotografia are voie să mintă. În sensul în care fotograful face magie și creează povești, nu respectă realitatea și normele-i rigide.

2. Când te simți inspirat, ieși din casă și fotografiază! Chiar dacă doar faci numai o fotografie, tot va fi mai bună decât nimic.

3. Dacă vrei să postezi o fotografie la care ai lucrat în Photoshop, dimensiunea ideală este de 2048 px lățime, pentru ca imaginea să nu sufere modificări. Dar nici așa nu e prea sigur!

Și câteva fotografii de-ale ei ca să înțelegeți despre ce vorbesc. Enjoy! 🙂

Leave a Reply